Vraag en antwoord

V: Wat is het verschil tussen een holistische massage en massagetherapie?
A: Bij de massagetherapie ga ik met je kijken naar de achterliggende oorzaken van je (terugkerende) klachten. Soms stel ik je een vraag, alles gericht om jouw bewustzijn dichter bij de spanning/pijn/… te krijgen en je de kans te geven om te voelen en te benoemen wat het is dat je daar dwars zit. Bij de ‘gewone’ massages blijft dit proces achterwege.
V: Waarom massagetherapie en niet gewoon massages?
A: Dat is heel persoonlijk. De redenen voor mensen in mijn praktijk om voor een massage te kiezen is omdat ze al massagetherapie hebben gehad. De gewone massages worden gebruikt als onderhoud. Daarnaast noemen klanten de ontspanning en het los kunnen laten. De massagetherapie is heel geschikt voor mensen die van (terugkerende) klachten af willen. Die op willen lossen wat hun dwars zit.

V: Ik heb lichamelijke klachten, kan je mij wel masseren?
A: Dat ligt eraan. Er zijn een paar momenten dat ik niet ga masseren. Als je koorts hebt of niet lekker bent, té veel pijn hebt of last hebt van hartafwijkingen ga ik je niet masseren. Het kan ook zijn dat je op een bepaald gedeelte van je lijf ontstekingen, wonden of hematomen, spataders of infecties, ontstekingen hebt. Dan zal ik die plekken niet masseren. Heb je last van een (besmettelijke) huidziekte dan zal ik de technieken toepassen van de Holistic Pulsing.
Ik neem dit allemaal in de eerste sessie met je door, vraag bij twijfel gerust of jouw klacht wel gemasseerd kan worden.

V: Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
A: Dat kan ik niet zeggen, ik kan je wel vertellen dat mijn doel is om je zo snel mogelijk zo goed mogelijk weer terug in je eigen kracht te krijgen. Doordat ik samenwerk met andere specialisten krijg je de beste all-round behandeling die wij je kunnen geven.