Massagetherapie en massages voor kinderen, tieners en jongeren

Weet je nog hoe fijn het was, vroeger, als je eens over je rug gewreven werd als het je allemaal teveel werd?

Sinds ik massagetherapie heb gestudeerd en naast volwassenen ook kinderen, tieners en jongeren behandel zie ik dat weer terug. Dat los kunnen laten van… opladen, bedenken hoe je het anders wilt en weer gaan.

Mijn levensmissie is om kinderen te helpen het beste uit zichzelf te halen, vroeger heb ik gemerkt dat degene die mij daar het meest in belemmerde ikzelf was. Alle prikkels van een dag, alle emoties en soms negatieve gevoelens die daarbij opkwamen maakten dat ik als het ware “verzoop” in een dag. Mijn moeder kon mij gelukkig heel goed helpen door lekker over mijn rug te wrijven, of met me te stoeien. Hoe het ook was, ik kon alles weer kwijt!

Misschien is het maar goed dat we ons niet alle momenten kunnen herinneren dat we ons echt verdrietig voelden als kind, of vol “ik weet het niet meer maar nu ben ik boos!” energie als tiener of.. vol twijfel, op zoek naar jouw plek in de wereld als puber of jongere. Wat ik nog wel weet was de hulp die ik kreeg. En die hulp kan ik jou en je kind ook bieden als jouw kind last heeft van “teveel” , van “vol” en van “ik weet het even niet meer” . 

Massagetherapie is óók geschikt voor kinderen, tieners en jongeren​. Het voelen en loslaten van de spanning, de emoties en gevoelens kan iedereen, ongeacht leeftijd, enorm helpen. Kinderen, tieners en jongeren reageren hier vaak nog sterker op dan volwassenen. Het helpt enorm om door een massage alle overbodige prikkels en emoties van de dag los te kunnen laten.

Dankzij mijn jarenlange ervaring in het werken met kinderen, tieners en jongeren kan ik ze ook helpen te voorkomen dat ze weer zo vollopen. Daar wil ik volwassenen bij helpen maar zeker ook kinderen, tieners en jongeren. Je zal verbaasd staan van hoeveel en hoe snel ze dingen op kunnen pakken!

Hoe werkt dat dan?​

Voor kinderen:

Deze massage is anders dan een volwassenen-massage! Bij kinderen masseer ik het hoofd, de buik en de voeten terwijl ze hun kleren (liefst even een joggingbroek en ruimzittend t-shirt) aanhouden. Het kunnen loslaten van de spanning, de gedachtes en bijbehorende gevoelens en weer kunnen opladen maakt dat een kind daar zo enorm van op kan knappen!

Voor en na de sessie hebben wij contact over jouw kind en wat er aan de hand is.

Als jullie komen praten we eerst even, soms doe ik wat yoga -oefeningen met jullie om het ijs te breken.

Tijdens de massage zit jij “om het hoekje” Je bent er wel maar niet pontificaal in beeld omdat mijn ervaring is dat jouw kind zich dan op jouw gaat richten. Je bent wel binnen gehoorsafstand.

Als jullie dat willen geef ik wat oefeningen mee voor thuis, of leg ik je uit hoe je de voeten van je kind voor het slapen gaan lekker kan masseren.

 Voor tieners en jongeren:

De tieners mogen kiezen, de jongeren trouwens ook maar mijn ervaring is dat deze een “volwassenen” massage willen. Zoals je op deze site kan lezen beschik ik over een ruim assortiment van massagetechnieken, er zit altijd een massagevorm bij die past.

In het gesprek voor de massage kijk ik waar de grootste onrust zit, in het gesprek na de massage kijken we waar de focus naartoe gaat de aankomende tijd. En met welk gevoel ze daar mee aan de slag gaan.

Uit mijn ervaringen als tiener en jongerenwerker, therapeut en ​docent sociale vaardigheden maak ik een mooie op maat aanpak.

Ik geef vaak oefeningen of iets om over na te denken mee, bij kinderen, tieners én jongeren. Dat maakt dat de behandeling langer nawerkt en je kind kan leren in momenten die moeilijk zijn iets te hebben om op terug te vallen.​

Ben je nieuwsgierig geworden, merk je dat mijn uitleg je raakt maar heb je nog vragen? Ik kan het me helemaal voorstellen,het handigste is om te mailen en je telefoonnummer door te geven zodat we, telefonisch, kennis kunnen maken en ik je vragen kan beantwoorden. ​Dat is gratis en verplicht tot niets!

HIER ​is het contactformulier.