Geef aandacht aan je grootste ondersteuners… je voeten!

Wanneer heb jij je voeten voor t laatst bekeken?

En nu met dat mooie weer loop je hopelijk lekker met blote voeten rond. Of toch niet?

Wist je dat je voeten reflexzones hebben die verbonden zijn met elk puntje van je lichaam. Zo masseer ik je hele lichaam als ik je voeten masseer. Dat is echt heel fijn als je het niet zo ziet zitten om een lichaamsmassage te krijgen, of als je last heb van bijvoorbeeld je maag. Dan is het niet zo fijn om díe te masseren.

Of, zoals ik de laatste tijd merk bij een paar cliënten, als je vochthuishouding in de war is, dikke enkels, helemaal vocht vasthouden. Natuurlijk moet je door je arts na laten kijken waardoor dat komt maar in veel gevallen kan een voetreflexmassage daar heel erg in ondersteunen.

En wist je dat er een paar punten zijn die ik zorgvuldig oversla als je zwanger wilt worden of bent? Die kunnen namelijk weeën opwekken, wat ook weer goed nieuws is als je over tijd bent :-).

Twee jaar geleden heb ik een meisje met een dwarslaesie mogen masseren om haar te helpen haar gevoel in haar voeten en benen terug te krijgen. Een dwarslaesie is niet altijd volledig, deze ook niet. Bijkomend voordeel was dat ze, het ongeluk waardoor ze de dwarslaesie kreeg was heel recent, helemaal kon ontspannen. Ze lag in het ziekenhuis en ik kwam aan haar bed!  

Insert Image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.