Bindweefselmassage

Wat is bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage is een massage waarbij ik je huid masseer, ik gebruik hierbij diverse huidroltechnieken. Ik raak niet alleen dat gedeelte van je lichaam dat ik masseer aan, maar ook de daarmee in verbinding staande spieren, organen en zelfs bot(weefsel). Net zoals bij de voetreflexzonemassages speelt hier een “werking op afstand”. Deze massage is intensief, soms een beetje pijnlijk excuus daarvoor op voorhand.

Doordat je wel eens ‘strak in je vel’ zit wordt de doorstroming van je bloed, lymfe, voedings en afvalstoffen daar belemmert. Een bindweefselmassage is één van de meerdere massagevormen die ik toe kan passen om je te laten voelen waar je vast zit en waar niet.

Bindweefselmassage is een massagevorm die bij burn-out, vastzittende spanningen heel goed kan werken. Vastzittende emoties en spanningen komen vaak los bij deze massagevorm.

De massage techniek die ik gebruik maakt dat  verkleefde huidlagen weer (enigszins) losgemaakt worden, dat kan pittig zijn. Doordat ik, zoals bij al mijn massages, met je in contact blijf bepaal jij zelf óf en zo ja hoe pittig de massage is.

Bindweefselmassage is ook toe te passen bij afvallen. Door de stromende werking helpt een bindweefselmassage bij het afvoeren van de afvalstoffen.

Hier zit wel een maar bij, wil je echt alleen maar afvallen dan is een welnesscentrum misschien een goed idee voor je. Wil je steun bij het loslaten en het onderzoeken waarom je vasthoudt, je jezelf misschien te dik vind, dan ben je bij mij meer op je plaats en op je gemak.