Be careful what you wish for…

5 Mei is een bijzondere dag

5 Mei is een bijzondere dag, een dag om vrijheid te vieren, vandaag 5 mei 2016 is ook nog Hemelvaart. Voor mij is 5 mei een mooie en bijzondere dag omdat ik precies een jaar geleden de liefde van mijn leven leerde kennen. Voor het eerst ontmoette.. en dat ging niet zomaar.

Eind 2014 heb ik (weer) een doelenbord gemaakt. Daarop kwam zeker mijn wens om een nieuwe levenspartner te ontmoeten voor, hoe ik het deed deed ik het maar al wat er kwam… dat niet.

Wat te doen?

Op een of andere manier had ik voor 2015 geen nieuw bord gemaakt maar onder andere naar die wens een kritisch gekeken. Waarom gebeurde er niets? Wat kon ik doen, wat wilde ik eigenlijk? Uit mijn comfortzone is niet altijd mijn forte…maar daar werd nu wel een beroep op gedaan. Introspectie!

En mijn introspectie hield in, luisteren naar mijzelf. Waarom hield ik virtueel mijn voordeur dicht? Dat werd een bijzondere tijd, een tijd van hele rare gedachtesprongen bij mijzelf zien, zien hoe ik mijn leven zodanig inrichtte dat het wel ‘leuk’ was. Net houdbaar zeg maar. Met hele fijne pieken maar….. net niet die.
Maar het allerbelangrijkste was wel dat ik ging voelen wat het met mij deed. Dat ik ging voelen waar mijn hartenwens mij naar toe wilde sturen. En dat ik daar, tot dan toe, zorgvuldig omheen liep.

Een wens is…

Wensen zijn  sterk, ik vind ze een oerkracht hebben die hun weerga niet kent. Onderdrukte wensen kunnen een enorme negatieve impact hebben, ze hebben de kracht van een wens maar de frustratie van het er niet mogen zijn. Deze spiegel kwam binnen, in mijn werk met kinderen en volwassenen zie ik zo vaak niet tot uiting gekomen verlangens van mensen en het negatieve resultaat daarvan. En daar zat ik met de mijne.
Letterlijk zat ik, want deze kostte mij mijn nachtrust.
Maar ja, dat was het dus niet….. wat dan wel? En daar over beginnen te denken gaf mij zoveel rust, helderheid en inspiratie! Zodra ik weer een stapje verder kwam ging ik weer ploink-ploink door de kamer. Dan wist ik dat ik goed zat. Mede dankzij mijn achtergrond als therapeut en een leiderschapstraining die ik toen volgde ging ik mijn wens vormgeven. Luisteren,voelen en handelen!

post it

Ik heb geen nieuw doelenbord voor 2015 gemaakt, alleen maar deze wens uitgediept en in mijn hoofd en mijn hart vormgegeven en bijgeplakt op mijn bord van 2014.

Heel praktisch gezien heb ik mij ook ingeschreven op een datingsite, dááág comfortzone. Gelukkig had mijn lief dat ook gedaan.

En toen…

Dankzij een enorme plensbui op 5 mei 2015 gingen wij niet naar het Bevrijdingsfestival op het Malieveld, echt geen idee waarom ik daar überhaupt.. o ja, comfortzone. Wij gingen lekker naar Meijendel, wandelen, praten, genieten en achteraf gezien vreselijk verliefd worden.

Vandaag vier ik mijn eigen Bevrijdingsfeest, ik heb de liefde van mijn leven ontmoet en mag van haar houden. Ik krijg haar drie fantastische kinderen als bonus erbij. Ik heb nog noooooooit in mijn leven zo hard gewerkt als het afgelopen jaar, mijn leven is volledig op haar hoofd gegaan. Ik ben dankbaar voor alles en iedereen die bijgedragen heeft aan mijn leven tot dan toe, en dankbaar dat ik daar de materialen uit heb gehaald om verder te gaan. Want ik heb ook afscheid moeten nemen van mensen en een manier van leven, dat is pijnlijk.

En ik vind het heerlijk, doodeng ook, en ben soms heel moe, en ook heel blij, en gelukkig en..

Wat ik maar wil zeggen, be careful what you wish for it might come true.. en met mijn toevoeging; do not be ready, just jump.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.